Bra att veta

Praktiska frågor

Hur bokar jag tid?
Bokning av massage och coaching görs via mejl till kontakt@denicemassage.se.

Hur betalar jag behandlingen?
Betalning
 sker med kontokort på plats, mot kvitto. Jag kan även skicka faktura som betalas i förskott. Möjlighet finns att till rabatterat pris köpa flera behandlingar. Jag har F-skattsedel.

Kan jag använda mitt friskvårdsbidrag hos dig?
Ja, massage ses som friskvård. Har du friskvårdsbidrag på din arbetsplats kan det gå att lämna in kvittot från behandlingen till din arbetsgivare för att få friskvårdspengar tillbaka i efterhand. Jag kan även skicka en faktura ställd direkt till din arbetsgivare/ditt företag. Kolla med din arbetsgivare hur de vill ha det.

Vad gäller vid återbud?
Återbud kan lämnas fram till 24 timmar innan bokad tid via mejl eller sms. Försenat återbud eller ej avbokad tid debiteras.

Bild på händer som masserar rygg

Frågor om massage

Hur går en massagebehandling till?
Jag masserar på massagebänk, med neutral vegetabilisk olja, vanligtvis mandelolja eller någon välgörande oljeblandning. Det finns även doftande eteriska oljor för dig som vill ha det. Du har som minst underkläder på dig, och tar i övrigt av dig så mycket som känns bekvämt. Massage kan ges utanpå kläderna om du föredrar det. Kroppsdelar som inte behandlas draperas väl med handdukar. Värmedyna finns också för att hjälpa dig att hålla dig varm när kroppen slappnar av.

Behandlingen kan ges i avkopplande eller behandlande syfte, och inkludera hela, halva eller särskilda delar av kroppen. Upplägget bestäms utifrån vad du berättar att du behöver och hur mycket tid vi har. Första gången brukar vi alltid börja med ett kortare samtal. Har du ont/besvär kan det även ingå olika rörelse- och funktionstester i början av behandlingen.

Vad är massage bra för?
Djupgående massage ökar blodcirkulationen, löser upp muskelspänningar och minskar smärta. Massage verkar avslappnande och uppmjukande, och hjälper muskler och därmed leder att återfå sin rörlighet. All massage, även lättare, frisätter även kroppens må-bra hormon oxytocin, och ger lägre blodtryck, ökad stresstålighet, bättre koncentrationsförmåga, mer positiv grundsyn och stärker kroppens egna immunförsvar. En utförligare sammanställning över vad forskningen säger om massagens positiva effekter hittar du här >>.

Hur ofta är det lagom att få massage?
Hur ofta det är bra att få massage varierar från person till person. Har du ett problem, tex smärta någonstans, som du har gått omkring med länge kan det behövas flera behandlingar regelbundet. Det kan även behövas göras förändringar i hur du arbetar eller belastar kroppen, för att problemet inte ska komma tillbaka.

De som går regelbundet på behandling, en till ett par gånger i månaden, märker ofta att de mår bättre och att de spänningar de drar på sig däremellan släpper fortare under en behandling.

Behöver massage av spända muskler göra ont?
Nej, inte nödvändigtvis. Jag anpassar alltid behandlingen vad gäller grepp, tryck och intensitet utefter dig som ligger på bänken, och gör inte något som du inte vill eller är bekväm med. Djupgående massage, töjningar och pressur på spända och ömma muskler kan ibland uppfattas smärtande eller lite obehagligt – men de flesta beskriver det som ”skönt-ont”, något som känns att det gör gott. De som har haft ont länge brukar framför allt uppleva den behandlande massagen som befriande.

Det finns de som tror att ”ont måste med ont fördrivas” – det tror inte jag. Det går tex att behandla spända muskler och så kallade triggerpunkter med en mjukare form av spänningsbehandling, som förvisso kan behöva lite längre tid, men som ibland till och med kan vara mer effektivt än den upplevda hårdare varianten. Det beror helt enkelt på person till person vad som fungerar för dig.

En massagebehandling ska, enligt mig, uppfattas som skön, välgörande och avkopplande, både under och efteråt. Då ger också massagen som mest positiv effekt. Om du inte är bekväm med vad som sker, så kan det vara svårt att slappna av och fullt ut ta till sig behandlingen. Så önskar du en extra varsam massage, på grund av skada eller för att du helt enkelt föredrar det, säg till så anpassar jag behandlingen därefter. Det samma gäller om du vill att jag ska ta i djupare så att det känns mer. Tala om hur du vill ha det så kan jag ge dig bästa möjliga bemötande och behandling från start!